Tuinhaard materiaalsoorten

Tuinhaarden zijn leverbaar in veel verschillende materiaalsoorten, op deze pagina behandelen we deze verschillende materialen zodat u weet wat er allemaal te verkrijgen is bij Designtuinhaarden.nl

tuinhaard cortenTuinhaard cortenstaal

Een tuinhaard in cortenstaal is gemaakt van een staalsoort die de eigenschap heeft een mooie roestbruine kleur te vormen. Dit roest beschermt het staal tegen verdere corrosie. De sterkte van Cortenstaal is vergelijkbaar met RVS. Vele gebouwen, bruggen en kunstwerken worden gemaakt van Cortenstaal. Deze tuinhaarden zijn verder onverwoestbaar en zullen u vele avonden plezier geven als u gezellig om het vuur zit met een wijntje.

Tuinhaard gecoat

Tuinhaarden zwart gecoat zijn gemaakt van gewoon staal en later voorzien van een zwarte hittebestendige coating. Deze zwarte coating kan in het verloop van de tijd verkleuren en in de vuurzone kan door de hitte van het vuur de coating wat verdwijnen. Eventueel is dit met een spuitbus hittebestendige lak bij te werken. Al met al zijn deze zwarte tuinhaarden een lust voor het oog en geven u jarenlang plezier.

schanskorf tuinhaardTuinhaard schanskorf

Een tuinhaard schanskorf is verwerkt in een schanskorf muur. Deze schanskorfmuur is er in verschillende vormen. Een schanskorf is een stalen gegalvaniseerd raster wat gevuld wordt met natuursteen. Hierdoor krijgt u een prachtige robuuste muur met hierin een tuinhaard verwerkt. De maatvoering van de muur is eventueel ook aan te passen zodat u een echte maatwerk tuinhaard in uw tuin krijgt.

Tuinhaard gietijzer

 

Gietijzeren tuinhaarden zijn ook verkrijgbaar bij designtuinhaarden.nl. Gietijzer is een legering van ijzer, koolstof, mangaan en sillicum. De producten in gietijzer zijn wat ruwer van aard en kunnen in de loop van de tijd ook wat gaan roesten. Al met al een robuust product wat iets broser is dan stalen tuinhaard.

 

Tuinhaard RVS

Een tuinhaard in RVS is gemaakt van het zogenaamde roestvast staal. Dit is in de volksmond ook wel bekend als roestvrij staal. RVS kan in theorie ook gewoon roesten als de beschermlaag beschadigd wordt. Bij normaal gebruik en goed onderhoud dan zal je daar niet zo snel last van hebben. Een tuinhaard in RVS is zeer duurzaam en je zal er jarenlang plezier aan beleven. Door de hitte van het vuur zal een RVS tuinhaard blauw-achtig verkleuren.

vuurschaal

Clayfibre vuurschaal

Vuurschalen hebben wij in verschillende materialen waaronder in cortenstaal maar we hebben ook een vuurschaal in clayfibre gecombineerd met een ijzeren schaal. Deze clayfibre vuurschaal is verkrijgbaar in 3 kleuren: Zandkleur, cortenkleur en betonkleur. De buitenschaal van de vuurschaal, en dus zichtzijde, is uitgevoerd in clayfibre wat een hele mooie uitstraling geeft, de binnenschaal waar het vuur in brandt is van ijzer. Het vuur staat dus niet in contact met het clayfibre. 

Vuurtafel in steigerhout

Een vuurtafel in steigerhout is een heel leuk product als tafel op het terras waarop een heerlijk vuur brandt. De vuurtafels zijn gemaakt van gebruikt of nieuw steigerhout en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. De tafels ogen robuust en de ingebouwde brander is van RVS.

Wacht a.u.b.